Morning Talk with Johanna Ljuggren

Vi är otroligt stola och glada över att presentera vår nya ambassadör – Johanna Ljunggren. På Elle.se har Johanna skapat plattformen Detoxlife.se, där hon vill förmedla ett hållbart sätt att förhålla sig till livet. Meditation och yoga är viktiga komponenter i Johannas liv och varje morgon ställer hon sig frågan ”How can I live this life more truthfully”? Framtidens lyx? Natur, tystnaden och naturligt mörker.

50%
50%

Berätta kort om dig själv och vad du sysslar med
Jag har skapat plattformen DetoxLife och med den vill jag förmedla ett hållbart sätt att förhålla sig till livet. Idag står DetoxLife för hur jag tog bort alla måsten jag hade om att uppnå ett ideal, istället valde jag livet.

Många tror nog att det handlar om att äta nyttigt och träna men jag pratar sällan om näringsinnehållet i maten jag tillagar. För mig är mat och hälsa en konstart, ett sätt att utrycka sig med färg, smak, form och ord. Då blir det hälsa för själen.

Vad betyder hållbarhet för dig?
Kunskap och intresse! Att lära mig hur jag kan konsumera mindre, vart produkterna jag köper kommer ifrån och hur de tillverkats. Vi måste utbilda oss och lära om, våga lyssna på sådant vi inte alltid förstår, på det som känns långt bort från vår direkta värld. Om jag blir intresserad av en produkt kikar jag vilka de samarbetar med, vilka det är som representera märket. 

Det räcker inte längre att bara prata hållbarhet och miljö. För mig betyder hållbarhet också mångfald, vilket är lika viktigt. I nästan alla sammanhang är jag fortfarande den enda latinamerikanska kvinnan i rummet, på möten och på modelluppdrag. Jag vet att det finns en mängd kvinnor som jag där ute men vart tar de vägen, vart är deras röst? Jag insåg för ett tag sen att "lika barn kanske inte leker bäst” längre. Vi behöver udda, annorlunda människor ihop med strategiska och praktiska, vi måste bara lära oss att kommunicera med varandra. Jag har ett extremt stort behov av äkthet, mår fysiskt dåligt när jag ser hur människor försöker passa in och tappar bort sin egna röst.

På vilket sätt försöker du bidra till en mer hållbar värld? 
Varje dag när jag vaknar säger jag mitt mantra “ How can I live this life more truthfully”? Vi kommer alltid att behöva konsumera mat, kläder osv. för att överleva, men nu måste vi göra det på ett medvetet sätt. 

100%

När ringer väckarklockan? 
Jag vaknar kl. 4–5, jag sätter aldrig något alarm utan vaknar av mig själv, tyvärr. Jag har ett alarm som ringer när jag borde sovit åtta timmar, vilket jag sällan gör. Det senaste året har jag tränat på att sova mer, för att förbättra min mentala hälsa. Jag har sovit för lite i hela mitt liv, till slut sätter det sina spår. Men det är inte helt enkelt att förändra ett sånt mönster, men jag vill. 

Hur ser din morgon- och kvällsrutin ut? 
Morgonkaffe, BBC och P1, yoga och meditation. Inte alltid den ordningen. Läser nyheterna och de artiklar jag vill läsa och sedan se över dagens schema. På kvällen blir det yoga på Du Calme om jag hinner, jag äter helst hemma på veckodagrarna.

Vad är dina bästa tips för en god natts sömn? 
Läsa en bra bok, dricka kamomillte, lyssna på meditationskurser. Äta en god middag innan jag lägger mig brukar hjälpa. Meditation, yoga, god mat och böcker hjälper när jag är i stan. På landet är det tystnaden och stjärnklara nätter. Framtidens lyx är naturen, tystnaden och naturligt mörker.

Vad äter du helst för helgfrukost? 
Tacos, ägg, någon grön juice eller smoothies. Våfflor, pannkakor eller croissant, surdegsbröd eller havregrynsgröt med hasselnötsmjölk. På vintern gillar jag misosoppa med ris och gravade äggulor. 

Upptäck fler berättelser

Visa alla

Morning Talk with Therese Elgquist

Morning Talk with Therese Elgquist

Therese Elgquist är matkreatör, kokboksförfattare och matstylist. Bland annat gör hon de läckra recepten på Food Pharmacys blogg, står för matlagni...

Morning Talk with Agnes Gällhagen

Morning Talk with Agnes Gällhagen

Agnes Gällhagen – @cashewkitchen på instagram – är matkreatören som på ett kreativt och vackert sätt fångar färggranna, vackra måltider genom foto...

Därför är Fairtrade viktigt

Därför är Fairtrade viktigt

När jag startade Read The Label åkte jag Indien för att besöka olika Fairtrade-certifierade fabriker. Jag valde också att besöka verksamheter som i...