The new luxury

Vår designfilosofi bygger på den skandinaviska traditionen av minimalistisk och stilren design. Vi strävar efter att tillverka kompromisslösa kvalitetsprodukter som våra kunder kommer att använda och älska under lång tid. Vi använder den finaste ekologiska bomullen från bomullsfälten vi själva besökt. Våra indiska producenter arbetar endast med de främsta materialen och kvalitéerna samt har en otroligt hantverkskunnighet som förvaltats i generationer. Varje produkt förpackas omsorgsfullt i tygpåsar tillverkade av spilltyg från produktionen. 

Himmelskt mjuka

Vi älskar känslan av exklusiva, krispiga och himmelskt mjuka sängkläder. Sängkläder som du aldrig vill kliva upp ur och som håller en livstid. Våra sängkläder i satin har en naturlig lyster och blir oemotståndligt mjuka. Satin är en vävteknik där tråden först löper över fyra trådar, sedan under en, sedan över fyra, och så vidare. Tyget blir himmelskt mjukt, svalt och behagligt mot huden.


Följsamma och lätta

Trådtäthet (TC) anger det totala antalet bomullstrådar på en kvadrattum tyg. När trådtätheten stiger blir tyget varmare och tätare. Våra sängkläder har en trådtäthet på 300 TC, vilket skapar en perfekt balans mellan följsamhet och mjukhet. Den tunna, långfibriga bomullen gör det också möjligt att skapa en produkt som är otroligt lätt, andas bra och samtidigt ger värme. 


Slitstarka produkter

Längden på bomullsfibrerna avgör delvis bomullens kvalitet. Långa bomullsfibrer kan spinnas till en tunnare och finare tråd än vad som är möjligt med korta fibrer, som måste tvinnas flera gånger för att skapa en styrka i tråden. Vi använder endast den finaste långfibriga bomullen som är otvinnad, vilket ger utomordentlig motståndskraftiga produkter. Våra handdukar har även designats för maximal absorptionsförmåga, mjukhet och följsamhet.