Inspirerande böcker för personlig utveckling

En riktigt bra bok är aldrig fel. Nu är våren snart här och kanske är det dags att inventera bokhyllan och fylla på med några böcker för mental och personlig utveckling? Vi inspireras av nedan böcker som utmanar vårt tankesätt och får oss att stanna upp både en och två gånger för reflektion. Vi lär oss hur vi kan skapa nya beteendemönster och jobba bort gamla mönster som håller oss tillbaka, för att leva ett lättare och mer glädjefyllt liv. En perfekt start för att inleda våren tycker vi! Trevlig läsning!

En riktigt bra bok är aldrig fel. Nu är våren här och kanske är det dags att inventera bokhyllan och fylla på med några böcker för mental och personlig utveckling? Vi inspireras av nedan böcker som utmanar vårt tankesätt och får oss att stanna upp både en och två gånger för reflektion. Vi lär oss hur vi kan skapa nya beteendemönster och jobba bort gamla mönster som håller oss tillbaka, för att leva ett lättare och mer glädjefyllt liv. En perfekt start för att inleda våren tycker vi! Trevlig läsning!

100 Days Happier – Domonique Bertolucci

Boken ”100 Days Happier” är skriven av Domonique Bertolucci som är expert på lycka. Boken innehåller en samling inspirerande budskap och quotes som motiverar läsaren att bli den bästa versionen av sig själv.  Författaren bjuder in läsaren till att genomföra små vardagliga förändringar när det kommer till hur vi tänker och agerar. Dessa förändringar skapar sedan ett grundläggande förändring i hur vi känner kring oss själva och hur vi blir lyckliga.

Ibland behövs det inte mer än en liten påminnelse för att man ska ta sig ur ett invant beteende och den här boken blir ett perfekt sällskap som hjälper dig på traven! Otroligt inspirerande och det bästa av allt, det fungerar.

Atomic habits – James
 Clear

Hur ofta har vi inte tänkt att vi ska ändra på den där dåliga vanan och istället tillföra en ny bättre vana? James Clear, en av världens ledande experter på vanebildning, avslöjar praktiska strategier som lär oss hur man skapar goda vanor och bryter ovanor. Genom fyra steg visar författaren hur små vardagliga förändringar skapar stora och positiva resultat över tid. 

Problemet att ändra sina vanor ligger inte hos oss, utan det handlar om systemet vi använder, där vi använder fel system för förändring. I boken får vi ta del av ett beprövat system som skapar förutsättningar för att utvecklas och nå nya höjder. Boken finns även på svenska under titeln ”1% metoden: små förändringar, stora resultat: ett enkelt och beprövat sätt att skapa goda vanor och bryta dåliga”.

Ett bättre liv: att
 förändras en tanke i taget – Kay Pollak

Den här boken är skriven till dig som vill leva ett lyckligare liv och uppleva mer energi och glädje. Författaren Kay Pollak beskriver att det är våra tankar som påverkar hur vi mår; om vi blir irriterade eller lyckliga. Du kan dock lära dig att tänka tankar som lyfter dig och skapar lycka och samtidigt undersöka tankar som sänker dig. Boken ”Ett bättre liv: att förändras en tanke i taget” är en handbok där läsaren får redskap för att träna sina tankar, dag för dag, vecka för vecka, för att till slut kunna ta kontroll över tankarna och sitt mående, för ett lyckligare liv.

Do it for yourself – Kara Cutruzzula

”Do it for yourself” är en journal skriven till alla som behöver lite extra vägledning för att nå sina mål eller drömmar. Genom fem kapital hjälper författaren Kara Cutruzzula läsaren att både specificera och fullfölja sina mål genom att besvara olika frågeställningar. Boken är även fylld med härlig inspiration – färgrika illustrationer och stärkande citat som gör skrivövningarna ännu mer lustfyllda. Övningarna i boken guidar läsaren till att bli mer medveten, överkomma svårigheter och hjälper oss att nå drömmarna på ett strukturerat sätt. En väldigt inspirerande bok som vi varmt rekommenderar!

Upptäck fler berättelser

Visa alla

At Home with Caroline Borg

At Home with Caroline Borg

Caroline Borg är fotograf, stylist och lever vintagedrömmen i hennes vackra lägenhet i Enskede. När vi kliver in i hennes lägenhet möts vi av ett v...

At Home with Pella Hedeby

At Home with Pella Hedeby

Pella Hedeby är inredare, stylist och vi inspireras av hennes stilrena, vackra och minimalistiska hem. Varje kvadratmeter i den 96 kvm stora lägenh...

Titta in hos TypeO Loft

Titta in hos TypeO Loft

Vi är otroligt glada över att få presentera ansiktena bakom vår fantastiska samarbetspartner TypeO. Designintresserade Micha Van Dinther och copywr...

Be part of our family

@readthelabel.se