At Home with Caroline Borg

Caroline Borg är fotograf, stylist och lever vintagedrömmen i hennes vackra lägenhet i Enskede. När vi kliver in i hennes lägenhet möts vi av ett varmt välkomnande och blir serverade hembakt fröknäcke, fluffig mjukost och omåttligt goda biskvier. Tillsammans med sin man och sina två barn njuter de av långsamma helgfrukostar som varar fram till lunch. Carolines berättar att sökandet efter det rätta föremålet ger ett särskilt affektionsvärde till hemmet, och vi kan inte annat än att hålla med när vi tittar oss omkring. Välkommen hem till Caroline Borg!

Caroline Borg

Caroline Borg är fotograf, stylist och lever vintagedrömmen i hennes vackra lägenhet i Enskede. När vi kliver in i hennes lägenhet möts vi av ett varmt välkomnande och blir serverade hembakt fröknäcke, fluffig mjukost och omåttligt goda biskvier. Tillsammans med sin man och sina två barn njuter de av långsamma helgfrukostar som varar fram till lunch. Caroline berättar att sökandet efter det rätta föremålet ger ett särskilt affektionsvärde till hemmet, och vi kan inte annat än att hålla med när vi tittar oss omkring. Välkommen hem till Caroline Borg!

Vad betyder ditt hem för dig?

När barnen var yngre var hemmet både stress och avkoppling, eftersom det alltid var ett mindre kaos hemma. Men nu när barnen är något äldre känns det som att vi vuxna har återerövrat hemmet, vilket bidrar till ett större lugn. Jag älskar att vara hemma nu.

Vad älskar du mest med ditt hem?

Spacet i vardagsrummet och köket som har en takhöjd på 4,5 meter samt att vi har många fönster från alla håll. Men framför allt är det sakerna vi fyller vårt hem med och vårkvällarna när alla grannarna samlas för att grilla medan barnen leker i den gemensamma trädgården.

Hur ser en perfekt söndag ut för dig? Har du några sovrutiner?

I vår familj gillar vi lugna helgmornar med långa frukostar som varar ända fram till lunch. Jag bakar vanligtvis scones, skär upp färsk frukt och vi dricker omåttliga mängder te.

Det bästa jag vet är att gå till sängs lite tidigare. Jag har precis tagit ett långt bad, tar på mig en mjuk sidenpyjamas, fluffar upp några extra kuddar bakom ryggen och dyker ner under min tjocka hotellfilt för att läsa en bok eller titta på serier. Gärna med en kopp te bredvid sängen.

Vad är dina bästa tips när det kommer till inredning?

Mycket textilier, stora mattor, många kuddar i sängen och mixa nytt med gammalt.

Vad betyder det för dig att leva hållbart? Vilka är dina bästa tips för att handla hållbart?

Hela livet består av kompromisser och jag skulle säga att leva hållbart är att inte låta lathet, lust och pris styra alla val utan att alltid göra medvetna val där hållbarhet måste väga lika tungt som alla andra parametrar.

Kika alltid på Blocket, Facebook Marketplace eller auktionssajterna innan du köper något nytt. Låt köpen ta tid, du kanske inte hittar din drömsoffa på första försöket utan behöver sätta upp sökningar och hålla koll på vad som dyker upp. Men det du lägger i tid får du tillbaka både i plånbok, samvete och affektionsvärde. Grupper som ”Labels we love” på Facebook är också bra ställen att inhandla begagnade kläder.

Upptäck fler berättelser

Visa alla

Inled våren med bra hudvårdsrutiner

Inled våren med bra hudvårdsrutiner

Det är en djungel när det kommer till hudvård och det är inte alltid helt enkelt att navigera bland alla produkter i skönhetshyllorna. Vi har djupd...

Be part of our family

@readthelabel.se